Tuesday, January 15, 2013

Talking Habit (Or Not Talking Habit)

Selamat malam!
Jadi ceritanya ini adalah posting pertama gue disini yang menggunakan bahasa Indonesia. Karena sepengen-pengennya gue lancar bahasa Inggris, pada dasarnya gue belum dan nggak akan pernah bosan dengan bahasa gue sendiri.
Malam ini gue tiba-tiba pengen ngeblog, di tengah-tengah kekesalan gue berkat Internet Download Manager di laptop yang entah kenapa mendadak ngadat, gue jadi nggak bisa melaksanakan tugas mulia malam ini: eker-eker youtube.

Ah, sudahlah… Mari berharap IDM yang sakti itu cepat pulih.

Ngomong-ngomong, sekedar ngingetin aja nih ya… ini udah hari Senin kan? Muahahaha! Selamat memulai minggu baru, semoga minggu anda nggak akan se-hectic yang anda takutkan ya.
Sementara gue, Senin ini nggak punya rencana apa-apa, tugas gue hanyalah belajar berhubung hari Selasa nya ada ujian, hmppppph!
Well, as I’m writing this — Sigh, cannot stop using English between my Indonesian — jam menunjukkan pukul 12.58 tengah malam dan di luar hujan deras, dari tadi.
Cuaca begini semacam bobok-able, tapi gue dengan sablengnya malah nggak ngantuk, karena sesiangan tadi udah nyolong start tidur duluan… Sebelum sesorean nge-mall dengan songong, lagak udah semacam orang banyak duit aja, cih.
Isn’t my life seems so fine? Siang tidur, sore nge-mall, malem nggak ngapa-ngapain. Yeah, fun my ass. I feel so very useless.
Jadi pas acara JJSDM gue tadi, Jalan-Jalan Sore Di Mall, gue ketemu sama dua orang temen lama, both are consider my best friend actually. Yang satu adalah temen kuliah, yang sayang sekali sebelum kuliahnya selesai memutuskan untuk cuti dan belum mulai kuliah lagi sampai sekarang dan yang satunya adalah temen SMP. No, mereka bukan long-lost friend… gue masih berhubungan dengan mereka walaupun kadang-kadang.
Tapi, pernah nggak lo ngerasa, kalau tiap-tiap orang yang hadir di hidup lo membawa banyak hal dalam diri mereka untuk diri lo. Mereka membawa hal-hal baru untuk dipikirin, diketawain, sampai disirikin.
Gue sendiri, pada dasarnya ada bawaan lebih suka sendirian daripada direcokin sama orang lain. Nggak sekali atau dua kali gue sering dibilang anak hilang sama temen-temen gue, diomelin karena suka susah dihubungin karena males pegang HP dan males ngomong walaupun sekedar di SMS, BBM, chatting, atau telepon, diliatin orang-orang di restoran karena asik aja makan sendirian sambil baca buku, atau kadang malah sampai dikasianin gara-gara nonton di bioskop juga sendirian.
Gue bukan orang yang pendiem, gue rasa tahi lalat di bibir gue ini harusnya cukup menjadi bukti kalau gue dikutuk jadi bawel dari lahir, but I’m a picky person… gue nggak bisa ngobrol sama semua orang, apalagi kalau yang baru kenal, apalagi orang yang gue lihat mukanya aja udah males. Efek sampingnya adalah gue sering dibilang sombong, judes, dan galak. Salahkan perpaduan sifat pilih-pilih dan muka yang so(k) cool ini.
But yes, I won’t talk to you if I’m not feeling like talking.
Temen-temen dan keluarga gue kenal betul kebiasaan gue yang begini, jadi kalau gue lagi nggak bisa dihubungin atau nggak bisa diajak ngomong, don’t even bother to try at least there is an emergency.
I’m not a talker but I have many things to talk… mungkin itu salah satu alasan kenapa gue menulis, to speak up my mind.

Well, maybe this self centered talk can be an interesting part of this blog, I mean… Me, talking about myself and my disposition. Why not? This is my blog, I can be famous in here. :))
Let’s be famous then!

Monday, January 14, 2013

A Long-story Short-problem

Good morning!
This is the not-so-Monday-morning, it’s 10a.m. when I write this. I just woke up because my help lady come too early while I actually still deep in slumber.
So, how’s your 2013 so far people? Mine is boooooriiiiing… nothing really interesting happen lately. Yeah, how can I have an interesting life if what I do for this whole week is only staying at home, watching DVDs? Typically forever alone kind of.

But starting next week, I will have my final exam in campus this semester, after that I will go home, to Jakarta to spend the holiday with my family.
Sounds fun, huh?
By the way, I have a mission here… a mission to change my bad habit on writing. The habit of better-not-writing-unless-I-can-write-at-least-two-long-paragraphs-that-in-the-end-the-fact-is-I’m-not-writing-at-all. What a long and annoying sentence ya, you have to read it in single breath only actually, that’s why I’m writing-it-with-these. ;p

Back to the point, yes… that was my very problem on writing, I’m so used on writing a long write, so it feel weird to write a short one. But now I think, I’m not a person with a good time management, so if I insist to write the long paragraph, I’ll be end not writing anything, because I fail to find enough time to write. So from now on, I decide, to try to write anything and anytime no matter how short or unnecessary it is.
We’ll see if I able or unable to seize it this time.

Thursday, January 3, 2013

The 13th Beginning

HI!
It’s me again… I’m sure that nobody know who I am, but it’s still me.
So here’s the story, I used to be a pretty fine-good-not-so-famous-blogger kind of before I was forced to close my previous blog by one and another reasons.
So yes, to prevent more problems comes up and ruined everything, I decided to run away from the disaster that I delete my blog and stop blogging for a meantime. No, don’t ask me how hard it was. I cry my heart out for a full two days after doing that. I leave my blog, where I used to poured all my feeling, thought, even all my unnecessary blabber there. I also have a several people follow my blog, read my amateur posts and appreciate it very well. Not only closed my baby-blog, I have to leave my fellow followers also, by perforce. :’(

Talking about blogging, I’ve been doing it for a quiet long time. Perhaps, around 3 years? Currently I always blog on tumblr, posting and reblogging pictures. Yet like I said before, I stop writing anything for awhile. Until on last new year’s eve, I decided, cannot blogging is sucks… I have to have some place to write again. So… poof! Just like that, I’m on the board again.
Now I’m as happy as I can be! :D
I basically blog on three languages; Bahasa Indonesia, English, and sarcasm. Okay, don’t mind the last language.
Bahasa Indonesia as in what I speak daily, English as in what I learn daily (Yes, am an English Literature major at school) — that I will say sorry in advance for my poor English and even more poor grammar, or any typos. As long as what I  write is understandable, it will do just fine.
Last but not least, I’m not doing this blog for the sake of to read by other people anymore. I’m just doing this blog because it choke me to dead when I have no place to write anything after a long term not blogging at all.
So from now on I will just writing, talking, posting anything here as I want… Just a random thought of mine.
I’ll talk to you again in my next post!
P.S. For you to bookmarked: You can surfing my tumblr page, hello who? as the place of the drunk me and this blog as the place of more sober one ;p both are mine which delineate a different me.

LIFE by Charlotte Brontë

Life, believe, is not a dream
So dark as sages say;
Oft a little morning rain
Foretells a pleasant day.
Sometimes there are clouds of gloom,
But these are transient all;
If the shower make the roses bloom,
O why the lament its fall?
Rapidly, merrily,
Life’s sunny hours flit by,
Gratefully, cheerily,
Enjoy them as they fly!
What though death at times steps in
And calls our Best away?
What though sorrow seems to win,
O’er hope, a heavy sway?
Yet hope again elastic springs,
Unconquered, though she fell;
Still buoyant are her golden wings,
Still strong to bear us well.
Manfully, fearlessly,
The day of trial bear,
For gloriously, victoriously,
Can courage quell despair!