Friday, September 27, 2013

"I Hear Your Voice" : A drama of people who can't forget

Pada awalnya, gue memutuskan buat nonton drama ini karena iseng-iseng cari tontonan doang... But turns out I found this television drama was beyond great that I couldn't stop myself from watching it until the end.
Gue sendiri pun agak-agak kaget dengan respon diri gue sama drama ini, karena pada dasarnya gue bukan penggemar cerita jenis ini... tapi sekarang rasanya gue kembali harus mengingatkan diri sendiri untuk ga menilai sesuatu begitu aja tanpa cari tau lebih lanjut terlebih dulu.


I Hear Your Voice atau I Can Hear Your Voice -- drama Korea memang rata-rata punya judul Inggris yang beraneka ragam, so just use whichever you like -- judul aslinya adalah 너의 목소리가 들려; Neoui Moksoriga Deulryeo adalah drama bikinan Park Hyerun kedua yang gue suka, kedua setelah satu yang lain adalah Dream High.

Overall rate ☆  5/5 stars!

Dasar cerita di drama ini adalah Courtroom drama, yang artinya dominasi ceritanya adalah tentang hukum dan sejenisnya. Salah satu alasan kenapa gue di awal ga melirik drama ini sama sekali...
Gue mulai berubah pikiran ketika sadar kalau pemeran utama di drama ini adalah pria super ganteng dan ekstra charming berjudul Lee Jongsuk. Pada ga tau Lee Jongsuk? Gih sana cepet-cepet digoogle sebelum ntar nyesel karena telat naksir. :p
Jadi akhirnya cuma dengan berdasar niatan pengen ngeliat Lee Jongsuk gue pun mencoba nonton drama ini. Lalu yang terjadi adalah... I got hooked by the story since the first episode!

This drama was actually not a pure courtroom drama kind of, instead there're a lot of romantic-comedy feel in the story, and the best of all is the writer also put an element of fantasy in the character... Oh, and also have a very satisfying ending.

Kenapa gue bilang drama ini bercerita tentang orang-orang yang menolak lupa? Karena memang semua awal ceritanya berawal dari dua orang yang bersumpah akan menuntut balas... Yang satu menuntut untuk balas dendam dan yang satu menuntut mau balas budi.

Monday, September 23, 2013

Ceritanya, review suka-suka...

Sekian lama ga pernah menulis review apapun lagi di blog -- terakhir gue menulis review adalah di blog sebelumnya yang sekarang udah ga aktif... lama ya... -- akhirnya gue memutuskan untuk kembali menulis review.
Awalnya ga ada rencana menulis post jenis ini di blog lagi, karena gue sadar diri kalau pengetahuan film, buku, dan musik gue terlalu terkotak buat dikatakan layak jadi reviewer. Terlebih lagi akhir-akhir ini asupan film yang ditonton sedikit sekali, gue lebih banyak nonton serial dan sinetron, oh... dan kartun di TV. Begitu juga dengan buku, buku-buku yang akhir-akhir ini dibeli cuma tertumpuk rapi tanpa sempat dibaca. Sampai musik juga begitu, padahal temen-temen gue bilang gue ini macam Shazam berjalan, sayang sekian banyak album yang belakangan ini didownload rata-rata baru didengerin setengahnya aja. Tapi naluri "gatel" pengen bagi-bagi spoiler lama-lama ga kebendung juga, jadi mengesampingkan kualitas dan kemampuan ngereview gue yang jauh dari pantas, mari kita sebut saja ini review suka-suka.

Sebelumnya, let me classify jenis-jenis apa saja yang masuk dalam jajaran film, buku, dan musik favorit gue...
Dalam hal menonton film, atau pada dasarnya dalam hal memilih apa saja yang mau ditonton, gue ini adalah salah satu jenis yang paling pilih-pilih, bisa dibilang lebih parah daripada milih-milih makanan malah. Kalau disuruh nentuin genre favorit, pilihan gue cuma; Reality drama, absurd romance, satirize comedy, speculative fiction, dan fantasy-tale. Iya, itu semuanya genre bikinan gue sendiri... dan iya, gue ga mau nonton apa-apa yang jenisnya diluar itu kalau ga pake acara dipaksa dulu. Gara-gara suka bikin genre sendiri dan ogah-ogahan gitu kali ya jadi cakupan tontonan gue segitu-segitu aja.
Sementara genre buku gue agak sedikit lebih luas. Yet my favorite genre is; Young-adult/adult fiction, I enjoy reading that kind of story sooo-so-so much. Tapi pada dasarnya gue mau membaca apa aja, masalah gue adalah gue suka males beli buku yang sampulnya kurang menarik. I do judge a book by its cover, semata-mata karena kecepatan membaca gue yang agak diatas rata-rata jadi buku-buku itu cuma dibaca sebentar lalu ditumpuk di rak, ditambah lagi gue adalah tipe orang yang beli buku - disimpen - dibaca - selesai - disimpen lagi - sekian, cuma sedikit buku yang sampai kusut saking sering dibaca berulang-ulang. Jadi selain untuk dibaca, buat gue buku punya esensi untuk dikoleksi dan dipajang, maka dari itu gue lebih suka beli buku yang cantik dan indah, sisanya gue lebih milih pinjem-pinjeman sama temen.
Kalau untuk musik, I listen to almost everything... Dengerin dulu, masalah suka atau ga itu belakangan. Tapi secara keseluruhan playlist gue rata-rata dipenuhi oleh genre macam; Pop, rock, acoustic, powerpop, dan contemporary R&B. Intinya gue mendengarkan musik yang cenderung easy on ear, terutama karena buat gue musik adalah media buat lari dari kenyataan nomer dua setelah menulis, that's why I listen to many music.

I also will do other random review if I can, maybe product review and anything...

Jadi begitulah, kira-kira review yang bakal gue tulis ga akan jauh-jauh dari hal-hal di atas... Judulnya aja review suka-suka kan ya, so I'll just review stuff that I like in a way that I like too. :)

Wednesday, September 18, 2013

#IdeaSwap: Fix You


This is probably one of the best song I've ever heard in my life, ever. A beautiful song with a simple lyrics that present so many meaning behind it.
I read somewhere that Chris Martin wrote this song for Gwyneth Paltrow after her father died. A short conversation between them in the middle of tears and sadness, he asked her, "What can I do for you? Tell me how can I help...", her answered was, "Just hold me, 'cause you're the only thing that can fix me right now."

Listening to this song, I'm sure that everybody will have their own interpretation about it. Most people I ever asked said that this song are talking about lover. Many of them said this song somehow remind them of someone, a friend or a family who once ever faced a hard time and they were there witnessed everything.   Also a few of them said this song is simply depict their own life, the struggle their been through. And other said that this song have a some sort of impression about the relationship between God and Her people. (Yes, I do refer God as a She not a He, more about this in later post)

As for myself, I can relate to all four perspective above...
This song do remind me about lover. It is just simply portray the sentence "I love you so much", so much that no matter how you feel, in bad or good times... I will never, ever, stop loving you. An unconditional love is the most powerful kind of love. Because I love you that much, I'll always be trying to fix you.
This song do remind me about some people I know in my life. It's remind me about my Dad, who face a hard time during his divorce process. Remind me about my Mom, when she and I used to not talked at all because I blamed her for everything that happened in our family. Remind me about my best friend that seems to face a hard time over and over again. The moment when I realize that their life is hard, as their closest person all I can do is say sorry if I was the one who cause that trouble or if I wasn't I will just lean my shoulder to cry on and my ear to listen to them. Maybe I can't fix them, but I can help by stand next to them and comfort them until they strong enough and fix themselves.
This song do remind me about myself. All the struggle I've been through, a day when I was scream without a sound and cry without a tears, when I was helpless and searched for some friendly face to helped me out of my desperation but find no one. Until the point I realize that my life couldn't be worst than this, it was my lowest point in life and I refuse to go down even lower that that. This song talk a lot about healing a wound, and I did heal my wound.
This song do remind me about God, indeed. The thing about "fix you", She is the one that can do it. Just like the lyrics in this song, I will guide you home and I will try to fix you. Define clearly about how we don't need to be afraid even we ever feel alone in this world, we never will, as long as you believe in God then She will be always with you, always guiding you through this life.

In short, to interpret this song, just put your whole life in summary and that will be your answer.

...Light will guide you home
And Ignite your bones
And I will try to fix you...

Monday, September 16, 2013

#IdeaSwap: 친구

친구, Chingu (n): Friend
Friend (n): People who are aware of how retarded you are and still manage to be seen in public with you. People who make you laugh till you pee your pants. People who cry for you when one of your special item disappear. When you don't have enough money to get an ice cream, they chip in. Knows all of your internet passwords. Who would never make you cry just to be mean.
Best friend (n): A very special people in your life. They are the first people you think about when you make plans. They are the first people you go to when you need someone to talk to. You will phone them up just to talk about nothing, or the most important things in your life. When you’re sad they will try their hardest to cheer you up. They give the best hugs in the world! They are the shoulder to cry on, because you know that they truly care about you. In most cases they would take a bullet for you, coz it would be too painful to watch you get hurt. -- Source: Urban Dictionary


In life there will be a few amazing people you are going to meet.
Without them you realize how meaningless your life gonna be.
Sometimes that people will exhausting you a lot, make you feel suffocated... But in the end you will just let them be, because your love them twice as big as you hate them.
That people are not your mother, but feel closer as it. Neither your sibling, but you argue like a sister. Also not your lover, but you love each other no matter what.
That people you will treasure until the end, you will protect whatever it takes, you will find no one can be the same as they are.
A friend. A very best friend.

This two are my best friend, yes... only two of them. I have a bunch of friends, but only a two of them that I will turn into in the end.
We don't really share anything common, if that is we actually have a lot, an awful lot of different things between each other. But weirdly that is what makes us one and the same.


Yes, I know they look overly retarded. Playing cute, huh? But that's just us, no matter how ridiculous it might be...

....I love being with them and just simply being us.

#IdeaSwap: "How old is my soul?"

Character cannot be developed in ease and quiet. Only through experience of trial and suffering can the soul be strengthened, ambition inspired, and success achieved. --Helen Keller
A famous said state that never judge a person by his age, judge by how many hard times he's been survived... dan gue kurang lebih setuju dengan pernyataan itu. But the big question here adalah how can you tell a soul that already survived and a soul that only think they survive but the fact they're not.

From my personal point of view, cara termudah untuk menilai, sekedar menilai aja ya bukan mengetahui benar atau salahnya, adalah dengan melihat apakah orang yang bersangkutan udah bisa menerima apa yang terjadi sama dia dengan diam, hidup bahagia dalam musibahnya, and stop sweating the small stuff yang berhubungan dengan itu.

Contohnya ketika seseorang putus cinta, jangan ngaku-ngaku udah move on kalau ujung-ujungnya lo masih suka sirik dan mendadak jadi orang paling critical ketika ngeliat sesuatu yang ada hubungannya dengan kejadian putus cinta lo. Baru putus sama anak band? Terus begitu ada cowok bawa-bawa gitar lewat, langsung deh sewot macem-macem. Keliatannya sih emang iya lo ga galau, keliatannya udah move on, tapi kenyataannya apa... Lo diam-diam masih merasa hal itu sulit buat lo, cukup sulit sampai lo harus komentar demi meyakinkan diri lo sendiri itu ga penting lagi. Karena ketika lo pada kenyataannya udah berhasil get over it, dalam contoh ini get over your ex, misal ada sesuatu yang mengingatkan lo sama dia lo bakal dengan otomatis diam, bukan malah marah-marah. Katanya udah move on, kok masih bisa marah aja? Belum ikhlas itu sih namanya. ;p
Ya itu sih cuma contoh aja ya, jangan ngomel kalau kesindir...

The point is, kedewasaan itu ga bisa diukur dengan umur. Tua belum berarti dewasa, buktinya masih banyak orang dewasa yang pola pikirnya kekanak-kanakan. In reverse, malah banyak anak-anak yang dewasa sebelum waktunya. Mungkin, karena otak mereka udah kemasukan informasi yang ga layak sebelum waktunya, atau mungkin mereka memang begitu karena beban hidup mereka yang membentuk mereka menjadi seperti itu.

Contohnya... Banyak anak-anak yang terpaksa harus cari uang sendiri, karena orangtua mereka bukan termasuk orang yang mampu. Jadi mereka harus ikut banting tulang hanya demi bisa makan sehari-hari. Pikiran mereka yang harusnya baru diisi dengan belajar dan bersosialisasi udah terpaksa dipakai buat cari akal harus kerja apa, harus gimana biar dapet duit buat makan, dan segudang pikiran berat lainnya. Ditambah kalau orangtua dan lingkungan mereka kurang mendidik, jadinya apa? Anak-anak yang keberatan beban hidup, yang lalu dewasa sebelum waktunya.

Tapi kan dewasa itu baik? Semua yang dipaksakan itu biasanya ga bagus, percaya deh... Karena dewasa pun punya tingkatannya masing-masing.
Kalau umur lo 16 tahun, dewasalah layaknya umur 16 tahun. Mungkin dengan berhenti ngerengek ke orangtua lo tiap minta sesuatu, tau diri umur udah bukan anak kecil lagi. Bukan dengan kedewasaan 16 tahun yang sama pacar udah mikirin mau nikah, yakin masa depan lo segitu doang?
Atau ketika umur lo 21 tahun, mungkin dengan berhenti cemburu-cemburuan sama temen cuma karena perkara temen punya gadget lebih bagus terus kalian jadi musuhan. Masih pantes emang umur kepala dua masih begitu?
Bahkan ketika lo udah berumur 30 tahun dan berkeluarga, jangan masih suka naksir kiri kanan, inget sama cincin kawin lo... Layak ga tingkah masih sok playboy?

Bukan berarti gue menyamaratakan perkembangan jiwa semua orang, bukan... Tapi selalu ada patokan mana yang benar dan mana yang kurang benar.

Terus lo sendiri gimana? Jangan cuma bisa ngomentarin orang lain aja lo!
Gue? Gue juga pernah mengalami masa-masa sulit dalam hidup gue, bahkan lebih sulit dari beberapa orang lain, bahkan yang pernah gue hadapi adalah situasi yang semua orang selalu bilang "Amit-amit, amit-amit" sambil ketok-ketok kayu.

Seperti yang Helen Keller bilang, ga bakal terbentuk kedewasaan kalau di hidup lo cuma ada tenang dan lurus. Cuma dengan melalui berbagai cobaan dan rasa sakit, rasa kecewa, rasa malu, rasa tertekan maka diri lo bisa jadi lebih kuat, lebih semangat mencapai masa depan yang lebih baik, dan pada akhirnya bisa berhasil.
Jadi jangan malu kalau hidup lo ga semulus orang lain, jangan risau kalau lo merasa kurang dibanding orang lain, jangan takut kalau seolah-olah hidup lo isinya cuma masalah ke masalah lain aja. Inilah hidup lo, jalani aja sebaik yang lo bisa. Buang jauh-jauh pikiran kalau diri lo ga worth it, kalau orang lain akan selalu memandang lo sebelah mata, dan kalau hidup lo bakal begini-begini aja. Dunia itu berputar, begitu juga dengan hidup lo.

Just in case you're wondering what I do with own life so far; All I do is live my best, working on my passion, finish what I need to do, set my eyes on the future, and keep close to my closest people.

So...
How old is my soul? My soul is as old as my age. Ya, I do survive from the ups and downs of my life. Butuh waktu yang ga singkat memang buat bisa ikhlas, menerima semuanya, lalu move on dan berusaha hidup lebih baik dari sebelumnya. Bekasnya masih ada, traumanya belum hilang, tapi bukan alasan untuk gue menolak tumbuh atau malah memaksakan untuk tumbuh lebih cepat.
Just simply... live it.

...Dan ini bukan tulisan yang nulis aja gampang, jalaninnya kan susah! No, I write this based on my own experience and this is what I become today. If I can do it, why can't you?

Sunday, September 15, 2013

To blogspot I finally returned

Hello again!
So I'm finally back here, and it's quite nice seeing a few of my follower friends still sticking around here even tough I've been like almost a year not posting anything here.

The reason I'm not blogging here for a very long time it's because I've been active on my other blog, but what can I do if in the end that other blog decide to broke and I can't access it all. The only thing I can do is of course back here, to my old lovely blog.
But no worry, this is practically same with my old blog since I obviously copy every posts I had there to here.

Actually one of my friend had offered me a help to fix my old blog, but I said no because it's just simply feel so right to be able to blog here again. Maybe I'm changing my blog channel a lot but this far I hardly only have two account, the other one I don't have any idea what the hell the password is anymore and another one is this account, the account I've been using since 2010 if I'm not mistaken.
Well... so I'm officially will back blogging here, feel so great and excited. Also I love love love my new blog look, I've been worked very hard to arranged it so I can't feel more happy about the result which is so me and I absolutely looooove it!

So I guess see you again on my coming post, I need to sleep now BTW, it's already 2o'clock in the morning here. Really need to fix my sleeping pattern, God.

Thursday, September 12, 2013

#IdeaSwap: Photo Album

"Home is where the heart is and I can’t even express how far away from home I feel now…"
 

No matter how cliché it may sound, I’m that kind of girl who always clinging to my past whatsoever. Doesn’t literally mean that I’m hard to move on sort of person, no. Unable to move on and cherish your past are a very two different things.

The easiest way to go back to the past is through a photo album. The old photo album is always consist of many stories in it. Sometimes few of them are a forgotten memories, the story that you already forgot until you open and see that photos again, and just like an old camera film, all the stories and the feeling are back to you.
The photo in the beginning of this post, those are an old pictures of me and my family… and yes, I do feel so far away from home now. Since now I live separately from my family while finishing my study.
The people in that photo are my little self, my Mom, my Dad, my baby brother, my cousins, my Grandpa, and my Grandma. Let me retrace what I remember after see that pictures…
I have a great and happy childhood, I don’t remember I ever felt very sad when I was a little girl. I was loved by many… I’m the first child and also the first grand child in my Mother’s family. My Mom said, the day I was born felt like a festival, the hospital’s corridor where my Mom given birth to me was fully loaded by my family, everyone came to see me! She said it was one of the happiest day of her life.
As I’m growing up, compared with me and Mother, I’m a little bit more close to my Dad. He is the one I always look up to even until today.
A little me was very shy, I dislike being with a new people so much, that’s way when I was a kid I got really close with my cousins since I didn’t really have a social life outside my family.
The beautiful woman in veil is my Grandma. She’s not with me again now, she passed away when I was 16 years old because of a sudden heart attack. I miss her so much, my Grandma is my everything. Yes, after my Dad, the second person I’m most close with was my Grandma.
One thing I remember the most about Grandma is the romantic story about her and my Grandpa that she once told me. My Grandma was a beautiful girl from a rich family who fell in love with a handsome air force troops. My Grandma said her family hated my Grandpa very much at first. Why a high class girl like her want to marry a lowly troops? But their love finally won over everything. I even found a box full of old love letters that my Grandpa sent to her like, I don’t know, over 40 years ago? I read few of it, written in a stack of paper that getting yellowish with a classic hand-writing. God, that romantic thing is really exist.

…See? How many forgotten stuff you can remember just through a piece of old photo, the stories are irreplaceable. Not only for the sake of good memories, by seeing back to your past once in a while you can watch yourself growing up and realizing that the place where you stand now really is your place after all.

Wednesday, September 11, 2013

#IdeaSwap: Letter

Dear 18 years old me…

I know how do you feel now, terrible isn’t it?
I also know that five years later, your heart ache will still not completely cure yet.

Life is so cruel, I know it too…
Even your parents yelling to each other everyday or somehow they’re not talking to each other at all, make sure you bear it well, don’t forget that no matter what both of them are loving you.

Love is stupid, but you don’t know it yet…
Also you have no idea that you will choose a wrong guy a view months later, you will end up dating him for two years and will experience the most dramatic and stupid break up ever.

You will get through many ups and downs in the future. There will come the day when you feel over excited and there also will come the day when you feel like wanna kill yourself. But don’t do it, don’t kill yourself… because you soon will meet a best people in your life. Few of them will become your best friend, few of them will become your favorite person, few of them will turn out to be your enemy… also one of them, you going to have a tragic-romantic love story with him, a story that you often fancy when you read it in the novel.
I’m not saying life will be easy, and we already realize that our life will be slightly different with other person. Guess what? We were right.

Keep trying hard, keep thinking that you will have a good life, because you will.
Don’t lose hope, somehow you will learn that this is not a worst life someone can live. Everybody have their own story, some of them are way harder than yours that you later will stop pitying yourself and choose to be happy…

…And you will be happy.

This is me, the 23 years old you.

Monday, September 9, 2013

#IdeaSwap: If I Were A Boy

Have you ever wish to be born as someone else? If you’re boy, have you ever wonder how if you were a girl and if you’re a girl, how it’ll become if you were a boy?

If I were a boy?
I bet I’ll become a decent one. If not I’ll just become the annoying type that most girl will going to hate. Yeah, I don’t think there is any middle standard for a “boy” me.
Let me use my imaginary here, to put my girl personality into a boy one.

Mari awali semuanya dengan, Mungkin

Gue adalah cowok yang pendiam, yang ga bisa ngelucu atau sekedar bercanda-canda jorok sama kebanyakan orang. Karena menurut gue cowok yang bermulut cewek alias berisik dan macam komentator nyasar itu butuh dibasmi dari muka bumi ini.
Gue adalah cowok yang menyebalkan karena terkesan tukang pilih-pilih dan ga suka hidup susah. Prinsip gue adalah, laki-laki itu ga butuh hidup sok susah kalau bisa hidup enak hanya karena stereotype yang menyatakan kalo cowok yang ga pernah hidup susah itu artinya ga bakal bisa survive. Ah kata siapa? Itu sih tergantung lo nya aja tau diri apa ga… Taraf hidup itu bagian dari takdir, kalau memang temen lo mampu hidup lebih enak dari lo, ya jangan banyak omong, ga perlu pengumuman lah kalau lo sirik. Tapi bukan berarti gue ga bisa apa-apa. Biar begini juga gue tetap laki-laki yang suatu hari bakal menapaki masa depannya sendiri. Itu makanya gue selalu mendoktrin diri gue sendiri buat jadi cowok cerdas, cekatan, dan serba bisa. Itu modal, biar survive.
Gue adalah cowok yang susah naksir cewek dan susah ditaksir cewek. Kenapa? Gue senyum aja jarang, gimana mau ada yang naksir gue? Yang ada cewek-cewek kalau ngeliat gue macam ngeliat anjing yang di jidatnya ada tempelan, “Awas anjing galak!”. Gue juga susah naksir cewek, bukan semata-mata karena ketinggian standar, susah aja kali nemuin cewek yang kira-kira mau sama anjing galak. Ditambah, gue bukan cowok yang naksir sama cewek cantik, buat gue cewek cantik itu cuma enak dilihat, masalah hati ga ada hubungannya sama muka lo.
Gue adalah laki-laki yang setia kawan. Karena mencari teman itu bukan hal gampang buat gue, jadi ketika gue menemukan beberapa orang yang bisa gue sebut teman, I’ll treasure them no matter what.
Gue adalah cowok yang dekat dengan Mama, karena sejak kecil keburu terbiasa memandang beliau sebagai makhluk rapuh yang butuh dilindungi terus-terusan sama anak laki-laki jagoannya ini… Padahal dalam hati gue tau benar, Mama adalah wanita paling kuat yang ada di dunia.
Gue adalah laki-laki tegas yang mengerti benar apa yang gue mau dalam hidup gue. Gue calon laki-laki sukses, masa depan gue cerah dan menjanjikan. Bukan karena kepedean, bukan juga mendahului kehendak Tuhan. Itu namanya optimis.
Gue adalah cowok yang selalu berusaha ga mempermainkan dan menyakiti perasaan cewek, apa sih gunanya jadi cowok model begitu? Ga guna. Jika suatu hari gue berkeluarga, gue akan memastikan istri dan anak-anak gue menjadi orang-orang yang paling bahagia di dunia. Begitu juga dengan orangtua dan saudara-saudara gue… Gue yang akan membuat mereka bahagia.

Do I sounds perfect already?
Yes, I did… Mungkin itu sebabnya Tuhan menciptakan gue sebagai perempuan, bukan laki-laki. Karena manusia pada dasarnya ga ada yang sempurna.
Just a fun fact, gue sering dapet “pengakuan” dari temen-temen cewek gue, yang bilang kalo gue cowok pasti mereka naksir sama gue. Awalnya gue selalu mikir temen-temen gue kena semacam gangguan mental karena bisa-bisanya gue berkandidat potensial jadi laki-laki idaman mereka. Tapi setelah gue baca apa yang barusan gue tulis, they’re not entirely wrong, for a few women I might be their ideal guy.

Then again, I’m just an ordinary girl, a girl who far from perfection. If I were a boy, maybe the people who got me on their back will be the lucky ones. But even so I’m just a girl, I’ll do as much as I can to be that girl, a girl who don’t need to imagining “if I were a boy” just to feel happy, a girl who always thankful being born as a girl… and as a very blessed one too.

Thursday, September 5, 2013

#IdeaSwap: Do’s and Don’ts

A very first thing I’m gonna say here that I’m almost running out of time to blog this post. How awful my time management is…
To be honest I don’t really have plenty of free time this past few days, there are always somethings I need to do outside and the result when I got home by the end of night is always same, too exhausted to even turn on my laptop, don’t hope I still have energy left to even write a sentence or two.

But let it be, I got my tab here with me, at least I can write a short post no matter what.

Hmm, the topic is Do’s and Don’ts. Of course the first things cross my mind are a bunch of tips and a random manual to do stuffs. But since I don’t have enough time to write this post, just let me tell you about a simple one…
My very own do’s and don’ts in life.
I only have one do and one don’t, the thing that I always grasp thigh as a life guide. People said that life didn’t come up with manual, you just simply need to live it. I don’t think it is wrong, I’m kinda agree with them, life’s will get too bothersome if you over-think about it. Yet still, you need to keep some barrier in your own life. Just in case you will go out of track and make a mistake that you will regret forever… That’s when my do and don’t come in handy.

My do is; Do everything with your own way. It doesn’t mean you will ignore every other people’s suggestion. But this is your life, you’re the one who live it, so you will be the one who control it.
My don’t is; Don’t ever loose your faith. Your faith to your self, faith to your God, faith to your family, faith to your friends, and faith to your circumstances. Because only if you believe in it then it’ll somehow work to you.

See? Life is not that hard, it is only us who have too much expectation about it.
Just live it up, do everything you can all you want. Just don’t forget your own limit… and be happy.

Monday, September 2, 2013

#IdeaSwap: 1-4-3

Baca topik ini, hal pertama yang terlintas jelaslah lagunya Henry Lau yang lagi beken-bekennya itu. Sejujurnya pun gue otomatis beberapa kali langsung dengerin lagu itu… and I still have no idea how to develop this topic.

Jadi, ketika jaman lagu 1-4-3 itu baru keluar, gue ga ngerti apalah itu maksudnya 1-4-3, dan sama dengan apa yang orang lain lakukan, kalo ga tau maka kembalilah pada google. So I google it, then a lot of things about 1-4-3 come up. Ternyata arti dari 1-4-3 itu sederhana sekali sodara-sodara, artinya cuma: I Love You.

Or is it that simple, the I love you?
For me, the hardest and the most meaningful I love you ever said is when that sentence follow with No matter what. I love you no matter what…
That kind of I love you yang ga menuntut balasan dan tanpa alasan.

Berapa orang di dunia yang bisa kalian hadiahkan perasaan seperti itu?
Mungkin banyak dari kalian yang bakal otomatis jawab, “Orangtua gue lah, siapa lagi?” atau “Pasangan gue dong…”, atau jawaban yang lebih luar biasa lagi, “Tuhan gue lah, ga ada lagi yang lain.”
Those are a great answers and probably the most right answers too…

Gue sebenernya ngerasa ga pantes nulis soal cinta-cintaan begini. Karena gue sendiri, percaya apa ga, takut sama yang namanya cinta. Bukan, bukan karena gue jomblo dari lahir. Pada masanya, gue juga pernah ngerasain jaman pacaran sama sekian banyak cowok yang berbeda dalam waktu yang sesingkat-singkatnya.

Sepanjang hidup gue, ada dua point yang membuat gue sama sekali berubah pandangan soal cinta.
Pertama adalah ketika orangtua gue bercerai, seeing a love that I’ve been looked up all my life crumble right in front of my eyes is broken my heart even until today.
Kedua adalah ketika gue sendiri menyadari I’ve been in love for a very long time with someone I can’t choose. This someone is my best friend, and we’re still friend until now. Agak konyol sebenernya kalau diinget-inget, we were realize we’ve been developed another feeling to each other after we’ve been a friend for years, it is supposed to be a happy ending for both of us, but we ended up chose the hard way and here comes the sad part when both of us have no courage to step further to change our pure friendship into some sort of relationship.

Tentu aja dua kejadian itu udah lama berlalu, tapi apa yang merubah gue sejak itu masih bertahan hingga sekarang. Love scares me.

Yet this is the weird thing about it, those two point that change my perspective about love forever are turned up to be a wake up call for me…
Why is my parents divorce effect me that much, because I love them no matter what.
Why after being a coward and run from the possibility to have a relationship with my own best friend makes me hesitate to love again, because back at that time I love him no matter what.

Project alert!

It’s been quite some time I haven’t write any qualified post here, in fact I’m not even post anything at all. I mean, is not like I’m not blogging on purpose… it’s just simply because I’m so pissed off by how the universe somehow put me in a joke, since when writing something and posting it on my own blog can be that hard?
But the problem is over. The internet crisis, the time management thingy, and whatever reason that was here to keep me away from blogging are over. Yet too bad the damage were already happened, I supposed to have a project last month, the ruined project because… because, yeah, because this and that.

My original plan was to complete that project no matter what, even so I’m not really excited about it as the first time I announced that project here. But the blog must goes on, and I have to write.
Then a great idea — even a great save for me actually — come from my friend/best friend/partner in crime just around a couple days ago. At first she only asked for my help if I would like to give her a random topic to be written on her own blog everyday, since I know so well how her brain somehow can’t work properly in sorting what-to-write-and-what-the-title stuff every time she write, I almost said, “Yes, I can do that much for you,” but, but… this though suddenly crossed in my mind…

…If I’m about to give her that random topics everyday anyway, why we’re not making it vice-versa then? I’m going to give her the topic and she will give one too for me… Isn’t it sounds like almost genius team work?

So I just spilled that idea to her, long story short, we agree to do another collaboration project together! Yeeeiy!!
By the way, about her… I blabbed all the way down in this post about her but forget to tell you about who the hell she really is, she is one of my closest friend… and now I recalled I haven’t write about my friends in this blog at all, let me create one later then.
But about this one friend, well… how to put it so you can understand us easily, we’re so different yet so compatible at the same time. We attracted to so many different things but magically will find a similarity about it in the end. We’ve been friend for not so long time, maybe only around three or four years, but in that short time we’ve been through quite a lot.
More stories about her and my other friends will come up later, I promise I’m so going to write it!
And also, why don’t you go checking on her by yourself, click here and it will bring you to See.Think.Write, her very own blog.

Now let’s back to the project, here’s the rules of our collaboration project…

…The tag of this project is #IdeaSwap and we play it thrice a week. At the given day, we will swapping idea and use it to write or create something in our blog. There are some provision too in this challenge; First, the topic must be good enough to make us think and write something qualified. Second, each topic will have a time limit which is will force us to write in time. The main aim of this challenge is to push us to be a more productive blogger, and trust me we really want to become that.

It is quite a simple project actually, but I think it somehow a really effective way to motivate us to write. Especially since we’re doing it together, it make us feel more challenged.
I’m super excited to nailed this project, which is actually… start from today onward!

P.S. This #IdeaSwap project will only last for a month or two. This one is a September project and we will make another project again in the future. Sounds great isn’t it?

Sunday, September 1, 2013

Another "I'm sorry..."

*Masuk blog bawa kemoceng* *Bersih-bersih sarang laba-laba*

Jadi begini…
Blog ini adalah blog yang terabaikan, kisah hidupnya dramatis, semua karena si pemilik yang gagal melulu berubah dari penulis blog musiman jadi penulis blog yang konsisten. Gue sebenernnya semacam prihatin sendiri sama kelangsungan hidup blog ini… blog gue.

Setelah sekian lama ga ngeblog, karena terlalu banyak sebab, dalam rangka ganti bulan (lagi) gue memulai (lagi) niat mulia gue buat rajin ngeblog (lagi dan lagi). Kata orang kan biasanya niat baik itu emang banyak rintangannya, mungkin itu sebabnya gue ga beres-beres menuhin janji buat jadi blogger teladan di blog sendiri — ini alesan aja sih (lagi) — gitu…
Tapi mari kita kembali mencoba, semoga ga bakal ada tulisan (lagi) dan (lagi) di posting gue nantinya.

Demikianlah permohonan maaf resmi dari gue selaku pemilik blog yang gagal, and by the way… sekian posting ke belakang, adalah hasil editan dari apa yang seharusnya jadi bagian dari 31 days of writing tag gue yang bubar jalan. Tapi, tapi… Untuk gantinya gue bakal ada another emejing project di blog ini, project apakah? Lemme’ share on my next post then…

Jadi udah beres ya acara maaf-maafannya? Gue jangan di-unfollow ya? *Fakir followers* *Haus followers*